Veelgestelde vragen

Wij geven graag een antwoord

We helpen je het liefst meteen online. Heb je technische vragen over jouw elektrische fiets of vragen over de levering? Wij hebben de veelgestelde vragen van onze klanten op een rijtje gezet en proberen daar een goed antwoord op te geven! Staat jouw vraag niet hieronder? Dan kun je altijd chatten, mailen of bellen.

Levering

Bezorgen jullie door heel België?
Wij bezorgen jouw e-bike graag bij je thuis of op het werk. Wij bezorgen alleen niet in Wallonië. Het leveren van een e-bike aan huis bedraagt €29,95.

 

Wanneer wordt mijn elektrische fiets geleverd?
De verwachte levertermijn van uw elektrische fiets staat vermeld op de overeenkomst.
Wij nemen enkele dagen na de aankoop contact met u op om de definitieve leverdatum af te spreken.

Moeten wij beide thuis zijn als de fietsen geleverd worden?
Het heeft wel onze voorkeur dat jullie beide thuis zijn wanneer wij de fietsen komen leveren.
Dit omdat wij de fietsen compleet voor jullie afstellen, precies op de juiste maat.

Heeft de bezorger ook accessoires bij zich?
Uiteraard heeft onze e-bike bezorger verschillende accessoires bij zich. Je kunt hierbij denken aan fietstassen, zadels, manden en fietspompen.


 

Kan ik mijn afspraak wijzigen of annuleren?
Nadat we een afleverdatum hebben afgesproken, gaat de fiets de laatste fase in van het productieproces. Annuleren is dan slechts nog beperkt mogelijk. Komt de dag of de tijd van het aflevermoment niet uit? Neem dan z.s.m. telefonisch contact met ons op.

Ik was niet thuis op het aflevermoment?
Eén dag na de afspraak, nemen wij opnieuw contact met jou op. Wij plannen dan een nieuwe afspraak, zodat je snel van je nieuwe aankoop kunt genieten!

E-bike of accessoires retourneren? Zo doe je dat!
Heb je je e-bike gekocht buiten de verkoopruimte, zonder dat je de e-bike eerst hebt uit kunnen proberen? Dan heb je meestal 14 dagen na ontvangst de tijd om jouw aankoop te retourneren. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer je een bestelling via de webshop hebt geplaatst

We leggen je graag uit wanneer je jouw e-bike of accessoires mag retourneren en hoe dat  in z’n werk gaat.

Jouw aankoop retourneren

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. De snelste en meest simpele manier om je herroepingsrecht uit te oefenen is om het herroepingsformulier ingevuld naar ons op te sturen naar: info@stellabikes.be.

Als je nog aanvullende vragen hebt, kan je altijd terecht bij onze klantenservice.

Voorwaarden retourneren

Als je jouw aankoop wil retourneren, dan moet er aan onderstaande voorwaarden worden voldaan:

  • De e-bike of accessoire is onbeschadigd
  • De e-bike of accessoire is schoon
  • De e-bike is compleet (alles wat meegeleverd is, is aanwezig)
  • Er is maximaal vijf kilometer gefietst met de e-bike
  • De accu en oplader, alsmede de bijgeleverde onderdelen, zitten nog in de originele verpakking

De retourkosten komen voor jouw rekening.

We raden je aan, als je via het herroepingsformulier hebt aangegeven dat je jouw e-bike wil retourneren, om – bij voorkeur - de e-bike in te leveren bij ons E-bike Testcenter in Hasselt. Samen met één van onze e-bike-experts controleren jullie de e-bike op bovengenoemde voorwaarden. Als alles in orde is, ontvang je vervolgens van de expert een retourbewijs. Dit is voor jouw eigen administratie.

Als je niet in staat bent om de e-bike in te komen leveren, dan kunnen we ook een afspraak maken om de e-bike op te komen halen. Hier zijn echter wel transportkosten aan verbonden van € 70,= per e-bike. Uiteraard kun je hier ook een eigen vervoerder voor inschakelen, maar je bent zelf verantwoordelijk voor waardevermindering van de e-bike of accessoire, bijvoorbeeld door vermissing of schade.

Wij zullen jouw verzoek zo snel mogelijk verwerken en je via de mail of telefonisch op de hoogte houden.

Geld terug

Je krijgt het bedrag met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je hebt betaald, tenzij we een andere manier van terugbetaling zijn overeengekomen.

Wij mogen maximaal 14 dagen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen en mits aan de voorwaarden voor retourneren is voldaan. In beginsel ontvang je het volledige bedrag terug, wat je tot dan toe aan ons hebt betaald. Is niet aan alle voorwaarden voldaan, dan mogen wij de kosten of de schade die dat met zich meebrengt in mindering brengen op het bedrag dat je van ons ontvangt.

Betaalmogelijkheden

Hoe en wanneer kan ik de fiets betalen?
Bij Stella betaalt u pas wanneer uw elektrische fiets naar alle tevredenheid wordt geleverd. Al onze bezorgbussen zijn uitgerust met een mobiel pinapparaat. Let op! Vanwege de veiligheid van ons personeel, kunt u bij ons niet met contant geld betalen. Vergeet niet uw pinlimiet te verhogen.


 

Kan ik pinnen bij aflevering?
Dat kan zeker! Wij geven zelfs de voorkeur voor betaling per pin. Onze bezorgers hebben altijd een mobiel pinapparaat bij zich wanneer wij de fiets komen afleveren.

Kan ik met creditcard betalen?
Je kunt met een creditcard en met een pinpas betalen bij Stella. Onze e-bikebezorgers beschikken allemaal over een mobiel pinapparaat. Let op! Vanwege de veiligheid van ons personeel, kun je bij ons niet met contant geld betalen. Vergeet niet je pinlimiet te verhogen.

Wat is het juiste rekeningnummer voor het overmaken van de betaling?
Ons IBAN is: BE98363102010593. Wilt u zo vriendelijk zijn om bij een betaling uw ordernummer te vermelden?

Kan ik betalen met ecocheques?
Ja, bij Stella kun je betalen met ecocheques. We aanvaarden de papieren versies van Edenred en Sodexo en de elektronische. Let op: je kunt de cheques alleen inleveren op het moment dat je de fiets (en/of een accessoire) bestelt. Op het moment dat je je nieuwe fiets ophaalt of laat bezorgen, mag je de cheque niet inleveren.

Is jouw bestelling duurder dan de waarde van de ecocheques? Dan kun je gewoon bijbetalen. Goed om te weten: een ecocheque is maximaal twee jaar geldig. Ecocheques kunnen niet omgeruild worden in contanten.

Tip! Zijn je ecocheques nog maar kort geldig? Kom dan naar één van onze E-bike Testcenters en spendeer je cheques aan een Stella-e-bike en/of fietsaccessoires. 

Technische vragen

Hoe kan ik de sterkte van de motor cq. de snelheid regelen?
Bij elke elektrische fiets van Stella heb je de keuze uit vijf of negen verschillende trapondersteuningen. Je kunt dus heel duidelijk aangeven hoeveel ondersteuning u van de motor vraagt.

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?
De actieradius van een elektrische fiets is het maximale aantal kilometers dat je kunt afleggen met een volgeladen accu. De actieradius van een e-bike is afhankelijk van verschillende factoren. De vier belangrijkste factoren zijn gemakkelijk te beïnvloeden.

  • Bandenspanning
  • Gebruik van versnellingen
  • Gebruik van ondersteuning
  • Gewicht

Bandenspanning

Om een zo hoog mogelijke actieradius te behalen, is het belangrijk dat de banden van je elektrische fiets altijd de juiste bandenspanning hebben. Een lage bandenspanning zorgt voor een hoge rolweerstand en veel wrijving met het wegdek. De motor van de e-bike moet dan harder werken. Zorg er daarom voor dat de bandenspanning van jouw Stella e-bike altijd 4,5 bar is. Dit is eenvoudig te meten en controleren met een bandenspanningsmeter.

Gebruik van versnellingen

Op de juiste manier gebruikmaken van de versnellingen komt de actieradius ten goede. Het is dan ook aan te raden om de versnellingen zoveel mogelijk te gebruiken. Vanuit stilstand optrekken en een helling op fietsen kost veel energie voor een elektrische fiets. Doe dit daarom in een lage versnelling. Zo hoef je minder kracht te zetten. Uiteraard kun je daarna gewoon opschakelen naar een hogere versnelling.

Gebruik van ondersteuningen

Voor een optimale actieradius kun je het beste kiezen voor een lage trapondersteuning. Hoe hoger de trapondersteuning, hoe meer energie de motor van de accu vraagt. Pas daarom de trapondersteuning aan je snelheid aan.

Gewicht

Het gewicht dat op de e-bike vervoerd wordt, heeft invloed op de actieradius. Fiets je met veel bagage of kinderen, dan vraagt de motor veel energie van de accu. Hierdoor haal je een lagere actieradius. Probeer daarom het totale gewicht van de elektrische fiets en bagage zo laag mogelijk te houden.

Er zijn ook een aantal factoren waar je niet direct invloed op hebt, maar die wel de actieradius van een elektrische fiets beïnvloeden.

  • Weerstomstandigheden
  • Weerstand
  • Conditie en leeftijd van de accu

Weersomstandigheden

Temperatuur heeft invloed op de actieradius van de accu. Hoe kouder het wordt, hoe minder energie een accu kan opslaan en leveren. Het is van belang dat je in de winter de accu uit je e-bike haalt en deze bewaart op kamertemperatuur wanneer u de e-bike niet gebruikt. Als de temperatuur 10° C of lager is, neemt de actieradius af. Ook wordt de laadtijd van de accu langer.

Naast kou heeft ook wind invloed op de actieradius van een elektrische fiets. Heb je flinke tegenwind? Dan wordt de actieradius lager omdat je waarschijnlijk meer ondersteuning nodig hebt.

Weerstand

Je kunt tijdens het fietsen op meerdere manieren weerstand ervaren. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld tegenwind, een slecht wegdek of hoogteverschillen. Deze vormen van weerstand beïnvloeden de actieradius van een e-bike.

Conditie en leeftijd van de accu

Het is belangrijk dat de accu goed onderhouden wordt. Laat dan ook regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren. Tijdens een onderhoudsbeurt checkt de monteur direct wat de conditie van de accu is. Je kunt er wel rekening mee houden dat, naarmate de accu ouder wordt, de capaciteit afneemt.

Een tweede accu aanschaffen

Wil je er zeker van zijn dat je nooit met een lege accu komt te staan? Overweeg dan om een extra accu aan te schaffen. Dit is zeker aan te raden als je vaak lange fietstochten maakt. Neem contact met ons op voor alle informatie.

Hoe moet ik de accu van een e-bike opladen?
De accu kun je bij de meeste e-bikes uit de e-bike halen en in huis opladen met de bijgeleverde oplader, maar je mag de accu ook in de fiets laten zitten. Je kunt de accu opladen bij elk willekeurig stopcontact. De ene kant van de oplader gaat vanzelfsprekend in het stopcontact en de andere kant plaats je in de zijkant van de accu. Bij sommige e-bikes (met Shimano Steps systeem) moet de accu tijdens het opladen in de fiets blijven zitten. Hiervoor is wel een losse adapter beschikbaar zodat ook deze accu in huis op te laden kan worden.

Hoe moet ik met de accu omgaan?
De accu mag niet worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Het beste kan de accu uit de houder van de fiets gehaald worden en in huis opgeladen worden. Ook is het niet goed om de accu langere tijd niet te laden. Als je de fiets (en dus de accu) langer dan een maand niet gebruikt, adviseren wij om de accu om de twee weken even op te laden. Bij kou kan de actieradius van de fiets minder zijn dan je gewend bent. Dit is een natuurlijk proces waar je niets aan kunt doen. Zodra de temperatuur stijgt loopt de actieradius weer op. Niets om je zorgen om te maken dus!

Wil je meer weten over het veilig gebruiken van uw accu? Lees dan de vijf tips onderaan deze pagina

Hoe kom ik aan vervangende onderdelen?
Onderdelen voor Stella Fietsen

Stella levert jouw elektrische fiets helemaal compleet met alle fietsonderdelen. Je elektrische fiets is geheel rijklaar. Zo hoef je uiteraard nergens meer aan te denken. Tijdens de levering van je elektrische fiets, door ons eigen bezorgteam, wordt de fiets op maat afgesteld. Stella biedt een aantal opties en accessoires waardoor je de elektrische fiets kunt aanpassen naar jouw wensen.

Fietsonderdelen voor de elektrische fiets

Een elektrische fiets bevat veel meer belangrijke fietsonderdelen dan een gewone fiets. Zo zijn een accu, motor en accu-indicatie een aantal onderdelen die van belang zijn bij een elektrische fiets. Al spelen de banden, de bel en de verlichting bij een elektrische fiets ook een grote rol. Door goed opgepompte banden gaat de fiets sneller en verbruikt de fiets minder energie. Daarnaast ga je met een elektrische fiets sneller dan met een gewone fiets, waardoor een goede bel en verlichting essentieel zijn. De elektrische fietsen van Stella bevatten alle benodigde fietsonderdelen, zodat je veilig de weg op kunt.

Er brandt een indicatielampje in mijn achterlicht, wat betekent dit?
Er brandt een indicatielampje in het achterlicht om aan te geven dat er nog 24 uur stroom in de batterij van het achterlicht zit.

Wat betekent FDST?
FDST staat voor Front Drive Stella. Dit betekent dat de Stella e-bike beschikt over een Stella Eleon voorwielmotor.

Wat betekent MDS?
MDS staat voor Mid Drive Shimano Steps. Dit betekent dat de Stella e-bike beschikt over een Shimano Steps middenmotor.

Wat betekent MDB?
MDB staat voor Mid Drive Bosch. Dit betekent dat de Stella e-bike beschikt over een Bosch middenmotor.

Verzekering

Wanneer ontvang ik mijn polispapieren?
De polispapieren ontvang je binnen 10 werkdagen na de levering van de fiets.

Mijn fiets is gestolen, wat nu?
Dit is natuurlijk erg vervelend. Wij raden je aan om direct aangifte te doen bij de politie en ons telefonisch op de hoogte te brengen van de diefstal. Daarnaast moeten de originele AXA fietssleutels worden opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.

Wat houdt pechhulp precies in?
Voor informatie over pechhulp, raadpleeg de polispapieren van je fietsverzekering. Mocht je er niet uitkomen, neem dan telefonisch contact met ons op.

Wat kost een elektrische fietsverzekering?
De kosten van een elektrische fietsverzekering zijn afhankelijk van het type fiets, het type verzekering en de regio waar je woont.

Verschillende soorten e-bikeverzekeringen

Je kunt je e-bike op verschillende manieren verzekeren. En het is slim om dat te doen! Vandaag de dag worden elektrische fietsen vaak gestolen. Met een goede verzekering weet je zeker dat het goed zit. De meeste mensen sluiten een allriskverzekering voor hun elektrische fiets af. Maar uiteraard kun je je e-bike ook alleen tegen diefstal of schade verzekeren. We onderscheiden drie soorten elektrische fiets verzekeringen:

  • Verzekering tegen diefstal
  • Allriskverzekering
  • WA-verzekering speed pedelec

Elektrische fietsverzekering diefstal

Word je elektrische fiets binnen de eerste drie jaar gestolen? Dan wordt het hele verzekerde bedrag vergoed, inclusief gemonteerde onderdelen. Ook is schade als gevolg van diefstal van de e-bike of een poging daartoe verzekerd.

Allriskverzekering

Het is verstandig om bij de aankoop van je Stella e-bike een allriskverzekering af te sluiten. Een allriskverzekering houdt in:

  • Beschadiging: als de e-bike beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of een aanrijding, dan wordt dat vergoed. Ook schade aan de accu door vallen of stoten is verzekerd. Wanneer de elektrische fiets binnen de eerste drie jaar totaal verloren gaat door aanrijding of vandalisme, dan levert Stella een nieuwe e-bike.
  • Bij diefstal of totaal verlies binnen drie jaar, krijgt u direct een nieuwe e-bike.
  • Geen eigen risico na diefstal.
  • Inclusief Pechhulp, Verhaalsrechtsbijstand en ongevallen.
  • Schade aan de accu is meeverzekerd.
  • Accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren.

WA-verzekering speed pedelec

Een speed pedelec is anders dan een ‘gewone’ elektrische fiets. Een speed pedelec behaalt namelijk snelheden tot 45 km/u! Hierdoor zijn er andere regels van toepassing dan bij een ‘gewone’ elektrische fiets:

  • De speed pedelec moet WA verzekerd zijn;
  • De speed pedelec moet voorzien zijn van een gele kentekenplaat;
  • De bestuurder moet minimaal 16 jaar oud zijn;
  • De bestuurder moet in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs.

Als je op de openbare weg wilt rijden, moet je speed pedelec, net als een brom- of snorfiets, WA verzekerd zijn. Wil je jouw speed pedelec verzekeren? Neem dan telefonisch contact met ons op zodat wij jou het beste advies kunnen geven!

Waarom een Stella e-bike

Kunnen jullie kwaliteit garanderen?
Wij vinden kwaliteit belangrijk, dan wel niet het belangrijkste. Om de kwaliteit van onze elektrische fietsen te kunnen waarborgen, ontwikkelen en assembleren wij onze e-bikes zelf. Gewoon in onze fabriek in Nunspeet. Dit doen wij met de beste materialen en enkel A-merken.

Hoe doen Stella e-bikes het in vergelijking met de concurrentie?
De elektrische fietsen van Stella zijn al diverse keren tot de beste elektrische fietsen van Nederland uitgeroepen. In verschillende elektrische fietsen testen zijn Stella e-bikes gekozen tot de best geteste elektrische fiets.

In de Plus E-bike Test 2016 werd een Stella e-bike bekroond met een uitmuntende 8,4. In een andere elektrische fietsen test van Plus Magazine is een Stella e-Bike gekozen tot Best geteste e-Bike. Met maar liefst 5 sterren was de Stella elektrische fiets Groepswinnaar e-Bike Test van Plus Magazine.

Waarom zou ik bij Stella bestellen?
Bij Stella heb je ruime keuze in verschillende soorten elektrische fietsen. We hebben voor ieder wat wils. Mama's en papa's, scholieren, recreanten of stadsfietsers. Iedereen kan bij ons terecht voor een betaalbare e-bike.

Daarnaast worden onze e-bikes geassembleerd in onze fabriek in Nunspeet en komen onze elektrische fietsen vaak goed uit verschillende testen. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en voor service kunnen wij gewoon bij jou thuis langskomen. Door ons landelijk netwerk E-bike Testcenters, zijn we altijd bij je in de buurt.

Waarom een elektrische fiets?
Ben je fietsen met tegenwind ook zo zat? Of kost fietsen je te veel tijd? Wellicht dat je sneller van en naar je werk wilt reizen, maar kom je met de auto te veel drukte tegen. Overweeg dan eens een elektrische fiets.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets (ook wel e-bike genoemd). Hiermee leg je namelijk zonder extra inspanning grotere afstanden af dan met een normale fiets. Twijfel je of een elektrische fiets wel geschikt is voor jou? Lees hieronder welke voordelen een e-bike heeft.

Verder fietsen met minder moeite

Een elektrische fiets ondersteunt je bij het trappen. Je levert minder inspanning bij het trappen, waardoor je makkelijk langere afstanden aflegt. Maar je legt deze langere afstanden ook nog eens sneller af. Met een gewone e-bike kunt u snelheden behalen tot 25 kilometer per uur, terwijl een speed pedelec tot een maximum gaat van 45 kilometer per uur. Probeer dat maar eens op een normale fiets.

De trapondersteuning biedt ook hulp bij de lastigere stukken van de route. Je fietst met een e-bike makkelijker met bijvoorbeeld tegenwind, of wanneer je bergopwaarts gaat. Je komt dus niet bezweet aan op plaats van bestemming.

Doordat je makkelijker fietst, merkt u ook dat je sneller fiets pakt. En dat biedt uiteraard weer andere voordelen.

Een elektrische fiets bespaart tijd

Omdat je met een e-bike hogere snelheden behaalt dan met een gewone fiets, ben je ook sneller op de plaats van bestemming. Hierdoor houd je tijd over voor andere zaken. Ideaal als je als moeder je kinderen naar school moet brengen, naar je werk moet gaan, boodschappen moet doen en de kinderen weer op moet halen. Maar ook handig voor scholieren die ver van hun middelbare school af wonen. Zij hoeven minder vroeger op en zijn dus wakkerder tijdens de les.

Heb je een auto en woont u binnen 20 kilometer van je werk? Ook dan helpt een elektrische fiets om je reistijd te verkorten, zeker wanneer je door stedelijk gebied reist. Juist doordat auto’s in die gebieden niet continu de maximale snelheid rijden, maken elektrische fietsen een inhaalslag en helpen zo om tijd te besparen. Zit je mooi eerder aan je kop koffie!

Een elektrische fiets bespaart geld

Niet alleen kan een elektrische fiets je tijd besparen in vergelijking met de auto, maar je bent ook nog eens voordeliger uit. Je verbruikt natuurlijk geen brandstof, maar denk ook eens aan parkeergeld. Een elektrische fiets stal je zonder extra kosten, terwijl je met een auto al snel te maken hebt met betaalde parkeerplaatsen. En de accu is afneembaar, waardoor je deze makkelijk meeneemt.

Gezonde levensstijl

Een elektrische fiets ondersteunt je  tijdens het trappen, maar neemt niet al het werk uit handen (of eigenlijk voeten). Je blijft dus actief bezig, wat natuurlijk goed is voor je conditie. En omdat het fietsen makkelijker gaat met de ondersteuning, pak je sneller de fiets en komt u ook verder. Hierdoor bewegen sommige mensen zelfs meer dan wanneer ze een gewone fiets gebruiken.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat regelmatig de elektrische fiets pakken een positief effect heeft op de zuurstofopname, bloedsuikerspiegel en cardiovasculaire gezondheid. Volgens de onderzoekers zijn elektrische fietsen dus ideaal om de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verminderen. Daarnaast geven ze aan dat elektrische fietsen mensen kan helpen om actiever te bewegen, zonder dat ze dit extra tijd kost. En als mensen lichamelijk fitter zijn, zitten ze ook beter in hun vel. Goed voor lichaam én geest dus!

Kies voor een elektrische fiets

Of je tijd en geld wilt besparen of gezonder wilt leven: een elektrische fiets helpt u hierbij. Ben je benieuwd wat een elektrische fiets voorjou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, of kom langs in een van onze E-bike Testcenters.

Regelgeving

Welke snelheid kan ik maximaal fietsen met een elektrische fiets?
Je krijgt ondersteuning tot maximaal 25 km/h. Dit is wettelijk vastgesteld. 

Heb ik een kenteken of nummerplaat nodig voor een elektrische fiets?
Op de Stella Gualtiero na, hebben geen van onze elektrische fietsen een kenteken of nummerplaat nodig. Door de maximum snelheid van 25 km/u valt de elektrische fiets namelijk niet in de categorie: motorvoertuigen. De Stella Gualtiero daarentegen heeft een maximum snelheid van 45 km/u en is daarom kentekenplichtig.

Prijsinformatie

Wat kost een elektrische fiets?
De prijs van een elektrische fiets kan enorm verschillen. De beste elektrische fiets hoeft niet de duurste te zijn. Bij Stella Bikes krijg je de beste kwaliteit voor de laagste prijs! Ga je een elektrische fiets kopen, dan moet je naast de aanschafprijs, rekening houden met nog wat bijkomende kosten.

Lees hier meer over de prijzen van Stella »

Kan ik een e-bike leasen?
Op dit moment is het mogelijk om een e-bike te leasen voor zakelijke klanten. Binnenkort wordt dit ook beschikbaar voor klanten.

Garantie

Wat is de garantie op de fiets?
Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt in ieder geval de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Wij gaan nog iets verder dan de wettelijke garantie. Bij normaal gebruik van een Stella fiets geldt een garantietermijn tot 5 jaar, onverminderd de verplichte wettelijke garantie.

  • Frame: 5 jaar garantie
  • Accu: 3 jaar garantie (vraag de adviseur naar de voorwaarden)
  • Overige losse onderdelen: 2 jaar garantie

De garantie houdt in dat als er binnen deze termijn iets stuk gaat, Stella het onderdeel kosteloos repareert. De fiets repareren we bij je aan huis of in één van onze E-bike Servicecenters. Kijk voor uitgebreide informatie in de Algemene Voorwaarden.

Overige vragen

Past een elektrische fiets op een fietsendrager achter de auto?
Onze elektrische fietsen kunnen op de meest voorkomende fietsendragers bevestigd worden. Wij raden je altijd aan om de accu uit de houder te halen en apart mee te nemen in de auto. Dat scheelt ook in het gewicht voor de fietsendrager. Of een fietsendrager geschikt is voor jouw elektrische fietsen is afhankelijk van een aantal factoren:

Maximale kogeldruk trekhaak

Het is belangrijk om voor gebruik de maximale kogeldruk van je trekhaak te controleren. De maximale kogeldruk is de maximale druk in kilogrammen die verticaal op de trekhaak mag worden uitgeoefend. Deze staat aangegeven op het typeplaatje en de handleiding van je trekhaak, vaak aangeduid als Max. Vertical Load. Het gewicht van de fietsendrager en de fietsen bij elkaar mag niet meer zijn dan de kogeldruk.

Stella e-bikes wegen tussen de 21 en 23,5 kg exclusief accu. Inclusief accu tussen de 24 en 26 kg.

Uitstekende delen

Let naast het gewicht ook op hoe breed de fietsendrager inclusief elektrische fietsen is. Volgens Nederlandse regelgeving mogen deze aan beide kanten 20 centimeter uitsteken. In België mag de afstand vanaf het midden van het achterremlicht tot aan de buitenkant van de fiets niet meer dan 40 centimeter bedragen.

Fietsendrager voor elektrische fiets kopen?

In onze E-Bike Testcenters vind u diverse fietsendragers van het merk XLC. Deze fietsendragers zijn geschikt voor 2 elektrische fietsen en voorzien van een 7- of 13 polige stekker.

Hoeveel weegt een elektrische fiets?
Het gewicht van de elektrische fiets kan per model verschillen en is terug te vinden op de afzonderlijke productpagina's. Over het algemeen wegen de elektrische fietsen 19,7 - 23,5 kg exclusief accu en 24 - 27 kg inclusief de accu.

Hebben jullie ook een showroom?
Wij vinden het belangrijk dat je een elektrische fiets kunt ervaren en proberen. Daarom kun je al onze e-bikes bekijken én testen in onze E-bike Testcenters. Het hele assortiment e-bikes staat daar voor je klaar. Bezoek een E-bike Testcenter bij jou  in de buurt!

Ik ben mijn sleutel kwijt, wat moet ik doen?
Alle informatie over een nieuwe fietssleutel kun je vinden via Key tService van AXA.

Wat is het gewicht van een elektrische fiets?
Het gewicht van een Stella e-bike ligt tussen 23,5 kg exclusief accu en de 27 kg inclusief accu. Dat is uiteraard iets zwaarder dan een gewone fiets. Je kunt hierbij rekening houden met een verschil van ongeveer 6 kg met een gewone fiets.

Je zult niet merken dat een elektrische fiets zwaarder is dan een gewone fiets. Dankzij de trapondersteuning fiets je juist veel lichter en ervaar je geen extra gewicht. Alleen met het optillen van de e-bike kun je merken dat deze iets zwaarder is dan een gewone fiets. Mocht dit echt een probleem zijn, dan kun je altijd nog voor kiezen om de accu uit de elektrische fiets te halen.

Mag een elektrische fiets op de fietsendrager?

Veel fietsendragers zijn geschikt voor e-bikes. Het is alleen wel belangrijk dat je kiest voor een stevige fietsendrager.
Er zijn een aantal punten waar je op moet letten:

  • Maximale laadvermogen van de fietsendrager
  • De maximale kogeldruk van de trekhaak
  • De stekkeraansluiting (7-polig of 13-polig)
  • Bevestiging van de fietsendrager achter op de auto of de caravan
  • Montage
  • Uitstekende delen van de elektrische fiets(en)

Het is goed om te weten wat het maximale laadvermogen van de fietsendrager is. Dit verschilt per merk en type en staat aangegeven op het typeplaatje naast de stekkeraansluiting en in de handleiding. Het gewicht van de meeste elektrische fietsen gaat tot maximaal 30 kg. Voor twee elektrische fietsen heb je dus een fietsendrager nodig die een minimum laadvermogen van 60 kg heeft. 

Wat is de maximale belasting van de fiets?
De maximale belasting van de fiets is 120 Kg (berijder + bagage).

Toch liever iemand telefonisch spreken?

Neem contact op met onze technische helpdesk.